Samla dina privatlån på ett och samma ställe!

Vill du få bättre koll på din privata ekonomi? Då kan det vara en god idé att samla alla privatlån på ett och samma ställe. Flera smålån hos diverse olika banker kostar dig oftast mer än ett samlat lån på en bank. Smålån eller korta krediter tenderar att ha väldigt höga räntor. De bidrar också till flera kreditupplysningar vilket kan försämra kreditvärdigheten. Det finns med andra ord flera fördelar med att samla ihop alla mindre privatlån till ett lån. Oftast bidrar det både till en bättre ränta, kreditvärdighet och ekonomisk översikt. Det smidigaste är att ta hjälp av en låneförmedlare som sköter jobbet åt dig. Genom att fylla i ett formulär på nätet med dina personuppgifter ges sedan via endast en kreditupplysning svar från flera banker. Det går snabbt, är kostnadsfritt och man kan samla ihop lån upp till 400 000 kr. Låt bankerna tävla om dig och få det bästa resultatet på köpet!

Vad innebär det att samla ihop privatlånen?

Vad innebär det för dig att samla dina privatlån? Till att börja med ingår både befintliga lån, avbetalningsköp, krediter och sms lån i vad som kallas för privata lån. Samlingen kan uppgå till max 400 000 kr. För att ansöka om en sammanslagning hos olika banker måste man ha en inkomst per månad på minst 10 000 kr, vara 18 år fyllda och inte ha skuldsaldo eller några betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Kostar det något att samla ihop privatlånen? Ansökan via låneförmedlaren kostar ingenting. Skulle du vilja byta bank och har haft fasta räntor på smålånen som du avser sätta samman till ett hos en ny bank – då kan en viss avgift tas ut. Har du däremot haft rörliga räntor tillkommer ingen extra avgift vid ett eventuellt byte.

Att ansöka via en låneförmedlare och samla ihop lånen bidrar till en bättre och tryggare ekonomisk översikt. Istället för flera kreditupplysningar sker endast en, vilket i sig förbättrar din kreditvärdighet för framtida investeringar. Genom att du som kund får flera banker att välja mellan gör att möjligheterna till det bästa erbjudandet ökar. Det gör att du i lugn och ro kan välja den bank och de villkor som passar dig bäst!